Ingrediente:
1
litru lapte
1
litru apă
130
g orez cu bob rotund
200
g zahăr
75
g (3 linguri pline) amidon de orez sau porumb
Apă
de trandafiri
Un
baton de vanilie
Preparare:
Orezul
se fierbe într-un litru de apă cu un praf de sare, la foc mic, până absoare
toată apa.
Laptele se fierbe cu păstaia de vanilie,
apoi se toarnă orezul fiert,
amestecând ușor,
și apoi zahărul. Se amestecă
până începe din nou să fiarbă. Când a dat în clocot, se pune amidonul amestecat cu
câteva linguri de apă, amestecând încontinuu încă câteva minute, până se leagă
amidonul, apoi se ia de pe foc și se
toarnă apa de trandafiri . Se amestecă pentru ca aroma să pătrundă în toată
budinca. Se toarnă cu polonicul în forme termorezistente deasupra se pune câte o linguriță cu petale detrandafiri,
apoi formele se pun într-o tavă în care se pune apa caldă până la
jumătatea formelor. Se pune tava în cuptorul preîncălzit și se lasă până se
flambează şi stratul de deasupra este caramelizat, aproape negru.
Se
consumă atât caldă cât și rece.
Delicioasa budinca!!
RăspundețiȘtergereTe invit la un concurs la mine in casuta :)
http://enjoydessert.blogspot.ro/2013/04/concurs-cu-premii-pentru-fani.html
Ce chestie, de fiecare data cand am vazut acest desert in vitrina restaurantelor turcesti am crezut ca e un simplu de creme brulee cu ceva influente, nimic mai mult. Si in replica nu mi-am luat niciodata, am preferat sa imi iau alte bunatati gen baclava, kunefe, gullac sau mai stiu eu ce. :)
RăspundețiȘtergereClar trebuie incercat, in prima faza o sa il fac chiar eu dupa care o sa compar si cu varianta de restaurant.