Măruntaiele de la un miel: inima, rinichii, ficatul,
plămânii, eventual și ceva cărniță (de pe coaste sau burtă, de exemplu) sau
numai inima si ficatul sau ce măruntaie găsiți
Legume pentru supă: o ceapă uscată, un morcov, un păstărnac
sau o rădăcină de pătrunjel, oțelină mica)
2 legături de ceapă verde
2 legături de usturoi verde sau 2-3 căței de usturoi uscat
O legătură de pătrunjel verde
O legătură de mărar verde
2 linguri cu unt sau ulei
3-4 ouă crude
6 ouă fierte (sau câte vrei, nu este obligatoriu)
Sare și piper după gust
Preparare:
Inima de miel,
splina, rinichii, plămânii și carnea se pun la fiert în apa fierbinte, în care
s-a dizolvat puțină sare, împreună cu ceapa uscată și legumeleîntregi (ca la
supă). Când carnea și măruntaiele sunt aproape fierte se pune și ficatul (care
a fost ținut în apă rece să iasă tot sângele) și care fierbe mai repede.Când măruntaiele
și carnea este fiartă se scoate și se
lasă să se răcorească iar legumele se îndepărtează. Măruntaiele și carnea se
toacă cu cuțitul în cubulețe. Se adaugă ceapa verde și usturoiul tocate, la fel
verdeața. Se potrivește umplutura de sare și piper, se pun cele 3-4 ouă crude
și se amestecă bine. Dacă vi se pare compoziția prea ”uscată” puteți adăuga
(dacă aveți) o lingură cu smântână sau mai puneți un ou. Compoziția trebuie să
fie destul de legată, altfel după ce este copt, drobul se va fârâmița la
tăiere). Se unge tava cu unt sau ulei (dacă aveți prapure, îmbrăcați tava cu el
așa fel încît marginile să se răsfrângă peste marginile tăvii) și se așează
jumătate din compoziție în tavă, se pun ouăle fierte tari (întregi sau tăiate
pe jumătate) se acoperă cu restul compoziției
(dacă aveți prapure acoperiți compoziția cu el dacă nu, o neteziți și puneți
deasupra câteva bucățele de unt. Se dă tava la cuptor până face o crustă aurie.
Se taie și se servește rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu