Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

sâmbătă, 30 august 2014

SALAM DE BISCUIȚI


Ingrediente:
300 g biscuiți simpli
300 g rahat
200 g nuci
3 linguri cu cacao
200 g unt
150-200 g zahăr
Stafide, cireșe confiate
Esență de rom
50 g ciocolată neagră
25 g ciocolată albă

Preparare:

Biscuiții se toacă fie cu robotul fie cu ajutorul unui sucitor, 

în așa fel încât să rămână și bucățele mai mari. Se pun într-un bol. Se adaugă nucile tocate grosier. 

Stafidele și celelalte fructe confiate se pun la înmuiat în esența de rom.  Rahatul se taie cuburi 

și se pune într-o crăticioară, se adaugă zahărul și apă cât să acopere bucățelele de rahat. 

Se fierbe până se topește parțial rahatul. Se ia de pe foc, se adaugă cacaoa și se toarnă peste biscuiții cu nuci. 

Se adaugă stafidele și fructele confiate. Se amestecă până se omogenizează. Când s-a mai răcorit se adaugă untul și se amestecă bine. 

Se pune în folie alimentară și se dă la rece pentru minim 5-6 ore. 

Rece, se decorează cu ciocolată. 





Un comentariu:

  1. Reteta fara coacere ideala.Ma gandesc ca se pot folosi si visine din visinata,in loc de cirese confiate.Multumesc pentru reteta.

    RăspundețiȘtergere