Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

duminică, 10 august 2014

TERINA CU MACROU AFUMAT ȘI GARNITURA DE ANDIVE

Ingrediente:
Două bucăți  file de macrou afumat
O ceapă
2 lingurițe cu unt
O lingură cu ulei
5-6 cartofi mijlocii
O linguriță cu capere
2 linguri de smântână (minim 15% grăsime)
O linguriță cu pesmet
O pișcătură cu boia de ardei
O andivă
O linguriță cu miere

Preparare:
Cartofii se curăță, se taie cuburi și se fierb timp de 15 minute în apă cu sare.

Se scurge apa în care au fiert și se sfărâmă cu o furculiță (să mai rămână bucățele). Se adaugă smântâna, sare și piper după gust și se amestecă ușor.

În timp ce se fierb cartofii, se taie ceapa peștișor 

și se călește în unt amestecat cu ulei. 

Fileurile de macrou 

se curăță de piele și se sfărâmă cu furculița.

 Se adaugă peste ceapa  călită 

și se mai călesc împreună câteva minute.

Se așează un cerc de inox într-o tavă acoperită cu folie de aluminiu. 

La baza cercului se pune un strat de cartofi. 

Se presară cu capere 

apoi se pune peștele 

și se acoperă cu alt doilea strat de cartofi. Se presară cu pesmet, se pune deasupra o ”alună” de unt, se presară puțină boia de ardei și se dă la cuptorul preîncălzit. Se coace 20 de minute.

Se desfac frunzele de andivă și se țin timp de 15 minute în apă sărată (pentru a pierde amăreala).

Se pune la încins o lingură cu ulei și o linguriță cu miere. Se călesc frunzele de andive 

cu care se va decora farfuria cu terina de macrou afumat.




Adaptat după Ceci    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu