Ingrediente:
Două
bucăți file de macrou afumat
O
ceapă
2
lingurițe cu unt
O
lingură cu ulei
5-6
cartofi mijlocii
O
linguriță cu capere
2
linguri de smântână (minim 15% grăsime)
O
linguriță cu pesmet
O pișcătură cu boia de ardei
O
andivă
O
linguriță cu miere
Preparare:
Cartofii
se curăță, se taie cuburi și se fierb timp de 15 minute în apă cu sare.
Se scurge
apa în care au fiert și se sfărâmă cu o furculiță (să mai rămână bucățele). Se
adaugă smântâna, sare și piper după gust și se amestecă ușor.
În
timp ce se fierb cartofii, se taie ceapa peștișor
și se călește în unt
amestecat cu ulei.
Fileurile de macrou
se curăță de piele și se sfărâmă cu
furculița.
Se adaugă peste ceapa călită
și se mai călesc împreună câteva minute.
Se
așează un cerc de inox într-o tavă acoperită cu folie de aluminiu.
La baza cercului se pune un strat de cartofi.
Se presară cu capere
apoi se pune peștele
și se acoperă cu alt doilea strat de
cartofi. Se presară cu pesmet, se pune deasupra o ”alună” de unt, se presară
puțină boia de ardei și se dă la cuptorul preîncălzit. Se coace 20 de minute.
Se
desfac frunzele de andivă și se țin timp de 15 minute în apă sărată (pentru a
pierde amăreala).
Se
pune la încins o lingură cu ulei și o linguriță cu miere. Se călesc frunzele de
andive
cu care se va decora farfuria cu terina de macrou afumat.
Adaptat
după Ceci
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu