Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

duminică, 24 august 2014

SARMALE LENEȘE

Sarmalele sunt destul de  dificil de preparat. Pentru acestea, ”leneșe”,  carnea nu trebuie tocată și nici sarmalele înfășurate.
Acest fel de mâncare nu este complicat, se pregătește repede, nu este costisitor, dar este gustos și place la toată lumea.
Ingrediente:
400 g varză acră (am folosit varza murată de vară
400 g varză proaspătă
Un morcov
200 g de orez
300 g carne de porc mai grasă (cap de piept)
2 cepe
sare, piper
Preparare:
Carnea 

se taie bucăți potrivite, se condimentează cu sare și piper apoi

 se prăjesc  pe ambele părți.

Se scoate și se lasă deoparte.

Cele două cepe se toacă mărunt. 

În grăsimea rămasă se călește ceapa până devine sticloasă

 apoi se pune varza murată. 

Se lasă focul mic, se acoperă cratița și se fierbe până se înmoaie varza. Între timp se fierbe orezul (o cană de orez și 2 căni de apă). 

Varza proaspătă se toacă iar mărcovul se dă pe răzătoarea mica. 

Se pune peste varza murată, se amestecă și se fierbe până este moaie. 

Se adaugă orezul fiert 

și se amestecă.

 Se condimentează cu sare și piper.

Se servește cu carnea prăjită sau ca atare, cu smântână 

sau fără.


Un comentariu: