Ingrediente:
2-3 bucăţi de limbă de porc
4-5 cepe mărişoare
2 bucăţi de praz
Un pumn de măsline
2 linguri de ulei
3-4 linguri pastă de roşii
Un pahar de vin alb sec
O lămâie
Sare şi piper după gust
Preparare:
Limbile se spală bine şi se pun la fiert în apă rece cu
sare. Când sunt aproape fierte, se scot din apă şi se curăţă de pieliţă.
Se
taie felii.
Dacă măslinele sunt sărate se crestează şi se pun pentru
câteva ore la desărat în apă rece.
Se curăţă ceapa şi se taie peştişor.
Prazul se taie felii subţiri.
Se pune
uleiul la încins şi se adaugă ceapa şi
prazul. Se adaugă puţină sare. Se amestecă puţin apoi se pun feliile de limbă.
Când ceapa
şi prazul s-au înmuiat, se adaugă un pahar cu vin.
Când începe din nou să
fiarbă, se dă focul la mic, se acoperă cratiţa şi din acest moment nu se mai
amestecă ci doar se scutură cratiţa.
Lămâia se taie felii subţiri.
Se adaugă pasta de roşii, măslinele desărate şi scurse de
apă şi feliile de lămâie.
Se potriveşte de sare şi piper. După 2-3 clocote se ia
de pe foc. Aşa cum o arată şi numele, se serveşte rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu