Ingrediente:
250 g unt la temperatura camerei
250
g de zahar (având diabet, am pus 150 g fructoză)
4
ouă
2
linguri cu miere de albine
350
g făină
3
linguri cu cacao
Un
vârf de cuţit de bicarbonate stins cu o linguriţă esenţă natural de vanilie
250
g nuci tocate grosier
O linguriţă condimente (un vârf de cuţit de scorţişoară,
3-4 cuişoare,2 boabe de enibahar, un vârf de cuţit de praf de ghimbir, o
steluţă de anison stelat, 2 păstăi de cardamom puse toate în mojar şi
amestecate bine
100
g ciocolata (am folosit albă)
O
linguriţă de ulei
O
lingură de lapte
Ornamente
de ciocolată
Preparare:
Se
ia puţin unt şi se unge tava, apoi se tapetează cu făină. Restul de unt se pune
în robot şi se freacă cu zahărul (fructoza).
Se pun apoi cele 4 ouă şi se
amestecă în continuare.
Se adaugă mierea de albine şi icarbonatul stins cu
esenţa de vanilie. Făina se cerne împreună cu cacaoa şi condimentele.
Se
amestecă până se combină. Se adaugă nucile (cantitatea este orientativă; se pot pune cât
de multe), tocate grosier, amestecând cu o paletă. Se toarnă compăziţia în tava
pregătită şi se pune în cuptorul preîncălzit.
În
35-40 de minute este gata (se probează cu scobitoarea).
Ciocolata
albă împreună cu uleiul şi laptele se pune la microunde sau pe baia de apă. Când
s-a topit se toarnă peste turta dulce scoasă din cuptor şi lăsată să se
răcorească. Se presară ornamente de ciocolată.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu