Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

joi, 22 noiembrie 2012

PRAZ UMPLUT

Ingrediente:
Un praz gros
200 g măsline (de preferință natural  sau kalamata)
O lingură cu ulei
2 linguri cu pastă de roșii
Sare, piper și cimbru după gust 

Pentru umplutură:
½ kg carne tocată (porc, vită, amestec, piept de pui, rață sau curcan)
2 linguri cu ulei
2 cepe
Un morcov
2-3 linguri cu pastă de roșii
O căniță cu orez
Sare și piper după gust 

Preparare:
Din ingredientele de mai sus se prepară compoziția ca de sarmale ( o variantă o puteți găsi aici).

Prazul, se spală, se îndepărtează frunzele veștede de deasupra, iar partea albă se taie bucăți lungi de 5-7 cm.
 
 Se impinge cu degetul  așa fel ca să rămână numai primul tub format de primul rând de frunze. Cu partea interioară se repetă operațiunea scoțând încă 2-3 tuburi. La fel se procedează și cu celelalte bucăți de praz.
 
Acestea se umplu cu pasta preparată ca mai sus,
 
iar capetele se astupă cu felii de roșii cherry.

Mijlocul și partea verde de la praz se taie rondele
 
și se călește într-o lingură cu ulei. Se adaugă măslinele
 
și pasta de roșii și se mai călesc puțin.
 
Se ”stinge” cu apă și se adaugă rulourile de praz umplute, având grijă ca acestea să fie acoperite cu lichid.
 
Când începe să clocotească se dă focul la mic, se acoperă cu capac și se fierbe înăbușit  35-40 de minute, timp în care nu se amestecă în cratiță ci doar se scutură cratița.
 
 Când prazul este fiert, se potrivește de sare, cimbru și piper și se servește.

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu