Ingrediente:
Carne de pui (am folosit pulpe)
Cartofi (am pus 4 mărișori)
2-3 linguri cu
ulei
O bucățică de unt
usturoi
Sare, piper, cimbru, boia, pătrunjel verde, după gust
Preparare:
Carnea de pui se pune într-un vas, se condimentează cu
sare, piper, cimbru, după gust. Se stropește cu ulei, se adaugă o ceșcuță de
apă și se dă la cuptor.
În acest timp curățăm cartofii și îi punem la fiert cu
sare și o lingură cu ulei.
Până se fierb cartofii, s-a rumenit și puiul.
Se scurg
cartofii de zeamă și se pun în tava cu carnea de pui.
Se mai adaugă condimente
și câteva bucățele de unt
și se dă din nou la cuptor până ”capătă față” și
cartofii.
Se curăță usturoiul și se pisează sau se dă prin presă. Se
adaugă puțină zeamă în care au fiert cartofii și se toarnă peste friptura cu
cartofi din tavă.
Se oprește cuptorul și se poate servi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu