1 kg de roșii
Un fir gros de praz
O țelină mică cu tot cu frunze
½ ardei gras roșu
2 morcovi potriviți
2 cepe mici sau una mare
O ceșcuță cu orez
Sare și piper după gust
Preparare:
Se pun la fiert 2 litri de apă cu o linguriță de sare. Când
apa a dat în clocot se adaugă pe rând: prazul tăiat rondele
(atât partea albă
cât și cea verde, frunzele),
ceapa tăiată mărunt,
morcovii tăiați rondele,
rădăcina de țelină, tăiată bucăți potrivite, ardeiul gras.
Se lasă să fiarbă
bine.
Roșiile se opăresc și se curăță de coajă și pe cât este
posibil și de semințe. Se pun în blender
și se transformă în pastă.
Când legumele
au fiert, se strecoară, zeama se pune într-o oală potrivită ca mărime iar legumele
fierte se pasează împreună cu roșiile.
Se adaugă mixtura peste zeama din oală
și se aduce din nou la fierbere. Se daugă
orezul
și se lasă să fiarbă. Se potrivește
de sare și piper și se asezonează cu frunze de țelină. Se acoperă cu capacul și
se lasă 10 minute, după care se poate servi caldă sau rece.
Receeee este un deliciu plin de vitamine ca sa ne mentinem sanatosi! Pofta buna la masa! oaspeti primiti? :))
RăspundețiȘtergere