1 kg visine
Zahăr după gust
½ de lamaie
Preparare:
Visinile
se spală, li se înlătură codițele și eventualele
impuritati precum si cele lovite sau stricate apoi se pun în borcanele gata
pregătite, spălate, sterilizate și uscate. Fructele trebuie să ajungă până la
2/3 din înălțimea borcanului.
După ce toate fructele au fost puse în borcane, acestea se umplu cu
apă. Apa din borcane se varsă apoi într-o oală. Se pune zahăr după gust (pentru
diabetici se poate folosi fructoza). Apa cu zahărul se fierbe pana la topirea
completa a zaharului , apoi se da focul
la mic si așa fierbinte se pune în borcanele cu visine care au fost aranjate pe
o tavă metalică.
In fiecare borcan se pune cate ¼ feliuta de
lamaie.
Se astupă borcanele cu capace etanșe și se pun între pături să
se răcească lent (minim 24 de ore)
după care se eticheteaza
si se pot pot pune în cămară.
Foarte folositoare reteta dumneavoastra.Multumim mult.
Cu stima,
Olivia