File
de crap
O
lingura cu ulei
Sare
si piper dupa gust
Pentru
sos:
3-4
catei de usturoi
Un
varf de cutit de sare grunjoasa
Cateva
fire de patrunjel verde
O
lingurita cu ulei
3-4
linguri cu suc de rosii
Preparare:
Fileul
de peste se spala si se usuca cu un prosop de bucatarie.
Se cresteaza (daca
este prea gros, cum a fost al meu) si se presara cu sare si piper. Cu ajutorul
unei pensule se unge bine cu ulei, pe ambele parti.
Se lasa la rece cel putin 2
ore, dar se poate si peste noapte.
Se infierbanta gratarul si se aseaza fileul de
peste. Se frige pe ambele parti.
Pentru
sos, intr-un mojar se pun cateii de usturoi cutratati de coaja, sarea grunjoasa,
patrunjelul fin tocat si se sfarama bine. Se adauga uleiul si se freaca in
continuare pana se obtine o pasta care se subtiaza cu suc de rosii. Pestele se
serveste fierbinte cu paine sau mamaliga si cu acest sos.
O bunatate! Simplu, rapid si foarte sanatos.
RăspundețiȘtergere