Ingrediente:
Pentru perişoare:
½
kg piept de pui tocat
O
ceapă
2
linguri cu ulei
Un
ou
Sare
şi piper după gust
Verdeaţă
Pentru sos:
300
ml smântână
O
lingură cu amidon
O
lingură cu legume deshidratate sau ½ litru supă de zarzavat
Câteva
fire de mărar
Preparare:
Ceapa
se toacă mărunt
şi se căleşte în ulei până devine sticloasă.
După ce s-a
răcorit, se pune cu tot cu ulei peste carnea tocată. Se adaugă oul, verdeaţa
tocată, sare şi piper după gust.
Se amestecă bine compoziţia şi cu mâinile
udate se modelează perişoare de mărimea nucilor.
Într-o
cratiţă mai largă se pune la fiert ½ l de apă cu puţină sare şi o lingură cu
legume dezhidratatesau ½ litru supă. Când apa (supa) fierbe se face focul mic
şi se adaugă perişoarele.
Se amestecă uşor cu o lingură de lemn sau o paletă şi
se lasă să fiarbă la foc mic (pentru a nu se sfărâma), timp de 10-15 minute,
timp în care mai scade şi supa din cratiţă.
Smântâna se amestecă cu amidonul,
apoi cu câte o lingură de supă în care
au fiert perişoarele până smântâna cu amidon se încălzeşte. Se toarnă în
cratiţă peste perişoare.
Se lasă să dea câteva clocote ca sosul să se lege. Se presară sare, piper şi mărar fin tocat şi se opreşete focul.
Se
serveşte cu mămăligă caldă sau fără.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu