Pentru că au un succes
deosebit la copii (nepoțeii mei), nici de Crăciunul acesta nu au lipsit
brăduții și steluțele cu ghimbir.
Ingrediente:
Ingrediente:
200 g zahăr
50 ml apă
Coaja rasă de la ½
de lămâie şi ½ de portocală
200 g unt
O linguriţă cu
bicarbonat de sodiu
450 g făină
2 linguriţe de
condimente pentru turtă dulce (scorţişoară, nucşoară rasă şi ghimbir)
Pentru
décor:
Glazură albă din
zeamă de lămâie şi zahăr pudră
Nucă de cocos
verde
Bombonele colorate
Preparare:
Se preîncălzeşte
cuptorul la 180 grade Celsius . Din 200 g zahăr şi 50 ml apă se face un sirop
care se fierbe timp de 5 minute. Se ia vasul de pe foc şi se adaugă coaja rasă
de lămâie şi portocală. Se adaugă untul şi bicarbonatul, făina proaspăt cernută
şi condimentele. Se amestecă până se obţine un aluat care se lasă câteva ore să
se răcească, timp în care se întăreşte.
Se întinde o foaie
groasă de 3 mm din care se decupează brăduţi (eu am decupat şi steluţe).
Se aşează
într-otavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc timp de 10-12 minute. Se decorează
cu glazura albă (obţinută din zahăr pudră frecat cu zeamă de lămâie), nucă de
cocos verde şi cu bombonele colorate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu