Ingrediente:
400 ml smântână grasă (peste 30%
grăsime)
400 ml ulei de preferat ulei de
floarea soarelui
750 g făină
Un praf de copt
400 g rahat tăiat cubuleţe
Esenţă de vanilie
Un praf de sare
Zahăr pudră pentru pudrat
Preparare:
Într-un bol se pune smântâna şi
uleiul şi se amestecă bine împreună cu sarea şi vanilia.
Se cerne făina împreună cu praful de
copt şi se adaugă în reprize, peste smântâna amestecată cu ulei. Se obţine un
aluat moale, uşor de prelucrat. Se dă la rece cel puţin 4-5 ore, sau peste
noapte.
Se întinde pe masa presărată cu
făină, ½ din aluat, într-o foaie
dreptunghiulară groasă cam de 5 mm. La unul din capetele mai lungi se aşează
bucăţelele de rahat şi se rulează într-un sul. Sulul se taie în felii de 5-6
cm, care se aşează în tava neunsă cu tăietura în sus şi distanţate între ele.
Se coc cam 20-25 de minute. Calde,
se tăvălesc prin zahăr pudră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu