Ingrediente:
600 g făină
6 linguri cu ulei
O linguriţă cu sare
Un pliculeţ cu praf de copt
150 ml apă călduţă
Preparare:
Făina se cerne cu sarea şi praful de
copt într-un bol. Se adaugă uleiul
şi câte un pic de apă caldă şi se amestecă
la început cu o lingură apoi cu mâna până se obţine un aluat omogen. Se frămână
vreo 5 minute, mai adăugând apă dacă e prea tare sau făină, dacă este prea
moale. Se strânge aluatul într-o bilă,
se acoperă bolul cu un prosop şi se lasă
la cald 15 minute.
Se împarte aluatul în bile egale
(după mărimea tigăii în care se vor coace.
Din fiecare bilă se întind foi cât
mai subţiri. Se încinge tigaia (de
preferinţă nonaderentă). Se pun câteva picături de ulei şi se prăjeşte lipia
doar pînă apar băşicuţe maronii.
Se întoarce cu o paletă şi se coace şi pe
partea cealaltă.
Pentru a se folosi la şaorma sau la
alte preparate la care trebuie să fie rulate, lipiile se fac cât mai subţiri şi
nu se coc prea tare.
Foarte faine sunt!!!
RăspundețiȘtergereTe invit cu mare drag la concursul organizat pe blogul meu http://pusikmea.blogspot.ro/2014/02/concurs-forme-torturi.html.
Pupici :*