Ingrediente:
Pentru aluat:
200
g unt
200
g cremă de brânză (sau 150 g cremă de brânză și 2 linguri cu smântână groasă)
200
g făină
½
linguriță cu sare
Pentru umplutură:
350
g piept de pui tocat
O
ceapă mică
2-3
linguri cu ulei
Un
ou
2
linguri cu smântână
Verdeață
(mărar și pătrunjel) fin tocată
Sare
și piper după gust
Pentru uns:
Un
gălbenuș
O
lingură pastă de roșii
Puțină
sare
Susan
Preparare:
Pentru
aluat se mixează untul la temperatura camerei cu brânza scursă bine și sarea. Se
adaugă făina câte puțin până se înglobează complet. Se va obține un aluat
destul de moale și lipicios. Se învelește în folie și se pune la frigider
pentru minim 3 ore, sau mai bine peste noapte.
Pentru
umplutură, ceapa se toacă mărunt și se călește în cele 2-3 linguri de ulei până
devine translucidă. Se adaugă carnea tocată și se călește în continuare până scade
tot lichidul. Se sărează și se pipărează după gust, se adaugă verdeața tocată. Se
lasă să se răcească apoi se adaugă smântâna și oul și se omogenizează.
Se
scoate aluatul din frigider și se întinde o foaie pe masa pudrată bine cu făină.
Se taie cercuri sau pătrate, se pune o linguriță cu umplutură, se îndoaie
cercul sau pătratul pe diagonală și se lipesc bine marginile. (Eu am folosit și
forma de colțunași din imagine dar și pătrate).
Se
așează plăcințelele în tava tapetată cu hârtie de copt ,
se ung cu un gălbenuș
frecat cu o lingură de pastă de roșii sau Ketchup,
se presară cu susan sau mac
și se dau la cuptorul preîncălzit. Sunt gata când sunt ușor rumenite.
Sunt
bune și calde și reci.
Cu siguranta sunt mai mult decat super bune.Reteta trebuie pusa in aplicare.Multumim mult.
RăspundețiȘtergereCu stima,
Olivia
Ce frumusele sunt, si sigur sunt si tare delicioase!
RăspundețiȘtergereCe mi-ar placea sa am acum la indemana cateva placintele din acestea ochioase ...
RăspundețiȘtergere