Nu mai făcusem pizza în casă de mai bine de 15 ani. Și cum
mi se făcuse poftă de pizza iar afară era o vreme urâtă și nu putem comanda o
singură pizza mică, am preferat să o
pregătesc acasă cu ce aveam prin frigider și mai ales cu ce-mi permitea regimul
alimentar pe cate-l urmez (am înlocuit kaizerul și salamul cu șunca de curcan
și am renunțat la oul ochi de deasupra care plăcea foarte mult soțului și
băieților mei).
Ingrediente:
pentru blat:
300 g făină
Un pliculeț de drojdie uscată
3 linguri cu ulei
2oo ml apă călduță
Un praf de sare
Pentru umplutură*:
3-4 ciuperci proaspete
O ceapă roșie mică
Un ardei iute roșu (sau kapia mic)
200 g șuncă de curcan
Câteva măsline fără sâmburi
100-150 g telemea de capră rasă
Câteva roșii
Keceap
Mozarella
Preparare:
Alutul:
Se cerne făina într-un bol. Se adaugă sarea și drojdia
uscată, precum și uleiul și se amestecă cu o lingură de lemn. Se adaugă câte
puțină apă caldă și se amestecă până se obține un aluat nu prea tare. Se frământă
puțin pentru a obține un aluat omogen. Se strânge sub formă de bilă și se fac
câteva adâncituri cu degetul în aluat.
Bolul se acoperă cu un prosop curat și
se lasă la loc cald până își dublează volumul (cam 30-40 de minute, dar se
poate și mai mult).
Între timp se pregătește umplutura:
Ciupercile se spală și se taie felii subțiri, ceapa
rondele, la fel ardeiul și măslinele. Șunca se taie bastonașe, roșiile felii,
telemeaua de capră se dă pe răzătoare iar Mozarelle se taie felii subțiri.
Când
aluatul a crescut,
se împarte în două și se întind două foi care se pun fie în
tăvi speciale pentru pizza fie în tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt.
Blatul se unge cu keceap
apoi se așează ciupercile,
ceapa, ardeiul, roșiile
și măslinele. Se presară cu telemeaua rasă și se așează
deasupra feliile de Mozarella.
Se dă la cuptor pentru 15-20 de minute.
*cantitățile sunt aproximative, fiecare poate pune ce
ingrediente vrea, ăn orice cantitate vrea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu