Ingrediente:
O ceapă mare
Un morcov
½ kg carne de pui (piept) tocată
O căniță de orez
3-4 linguri cu ulei
Sare și piper după gust
O lingură cu
frunze de pătrunjel fin tocate
Mix de legume: fasole verde, mazăre, morcov, ardei gras,
porumb
O lingură cu unt
Preparare:
Ceapa se toacă mărunt și se pune la călit în uleiul
încins.
Când devine sticloasă se adaugă morcovul dat pe răzătoare și se mai
călesc până se moaie și morcovul.
Se adaugă carnea tocată
și se călește până
scade zeama lăsată iar carnea se albește.
Se trage carnea cu legumele călite la
marginea tigăii și dacă nu mai este ulei se pun două linguri, se lasă să se
încingă și se pune orezul,
amestecând cu o lingură de lemn până devine
translucid. Se adaugă 3 căni (aceeași cană în care a fost orezul) cu apă și se
amestecă cu carnea tocată și legumele(ceapa și morcovul).
Se lasă să fiarbă
amestecând din când în când, până scade tot lichidul și orezul este fiert. Se condimentează
cu sare, piper și puțin pătrunjel verde fin tocat.
Se pune orezul într-un vas termorezistent
așezându-l pe fundul și pe marginile vasului, la fel ca un blat de tartă.
Mixul
de legume se sotează într-o lingură cu unt. Se sărează și se pipărează după gust.
Se toarnă
peste ”blatul” de orez
și se dă pentru 15 minute la cuptor.
Se servește
fierbinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu