Ingrediente:
O căniță cu linte roșie
O căniță cu fasole mici albe
4-5 cepe
Un morcov
3-4 căței de usturoi
200-250 ml ulei
O linguriță rasă cu zahăr
Boia de ardei
Sare și piper după gust
Preparare:
Lintea se spală și se pune la fiert cu o cepă și un
morcov. Separat se fierbe fasolea după ce a fost aleasă de impurități și
spălată (eventual lăsată la muiat peste noapte).
Când legumele sunt fierte se scurge apa în care au fiert
și se dau prin mașina de tocat sau se pun într-un blender. Se adaugă usturoiul
pisat (sau tocat în mașină) și ulei în fir subțire amestecând mereu. Se potrivește
pasta de sare și piper. Restul cepelor se taie peștișor și se călesc în ulei,
adăugând zahărul și boiaua de ardei, până se caramelizează.
Pasta de linte și fasole se așează în salatieră iar
deasupra se pune ceapa caramelizată cu tot cu ulei.
Este foarte bună cu pâine prăjită.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu