Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

luni, 22 februarie 2010

PAPANASI FIERTI



Ingrediente:
1/2 kg branza de vaci
3 oua
2 linguri de gris
2 linguri de faina + pentru format papanasii
zahar pudra, dupa gust
dulceata
Preparare:
Branza de vaci se amesteca foarte bine cu ouale, grisul si faina. Se formeaza papanasii care se tavalesc prin faina. Se pune la fiert apa cu un praf de sare. Cand apa clocoteste se pun papanasii. Cand se ridica la suprafata sunt gata.
Se scot si se presara cu zahar pudra dupa gust.
Se pot servi simple, cu putina zeama in care au fiert, cu smantana sau cu dulceata de fructe mai acrisoare asa ca mine: cu dulceata de visine si cu dulceata de merisoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu