Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.
miercuri, 17 februarie 2010
RULOURI DIN PIEPT DE PUI, UMPLUTE CU LEGUME
Reteta am vazut-o pe EUFORIA TV. Nu am vazut-o chiar de la inceput, dar iata ce a iesit:
Ingrediente:un piept de pui, dezosat si fara piele
un morcov
o jumatate de telina mare
un ardei gras rosu
un ardei gras verde
cam 50 g cascaval ras
o lingura ulei de masline pentru prajit rulourile si
o lingurita pentru salata
sare si piper
Pentru reductia de otet balsamic:un pahar de vin rosu
o jumatate de pahar de otet balsamic de buna calitate
o lingura de miere, mai buna daca este putin zaharisita
Preparare:Pieptul de pui se taie fisii subtiri si lungi (in lungul fileului). se sareaza si se pipareaza.
Legumele se taie betisoare subtiri si lungi de cca 10 cm.
La capatul fiecarei fasii de piept de pui se pun cateva betisoare de legume, dupa care se infasoara, facandu-se rulourile.
Se incinge tigaia si se prajesc rulourile intr-o lingura de ulei de masline, avand grija sa le asezam in tigaie cu capatul fasiei de piept de pui pe baza tigaii.
Cand carnea s-a albit, scoatem rulourile si le asezam intr-o tava. Presaram cascaval ras si le dam la cuptor, pana se topeste cascavalul.
Reductia de otet balsamic:
Punem toate ingredientele intr-o craticioara mai larga (pentru a favoriza evaporarea) si le fierbem la foc mare, pana amestecul a capatat consistenta unei mieri de albine, amestecand ocazional.
Din legumele ramase si cateva frunze de salata verde, se face o salata, care se asezoneaza cu o lngurita de ulei de masline, sare, piper si reductia de otet balsamic.
P.S. In reteta originala a folosit dovlecel, ardei gras rosu si morcov.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
O RETETA FOARTE BUNA
RăspundețiȘtergere