Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

miercuri, 10 iulie 2013

MINITARTE APERITIV

Ingrediente:
pentru aluat:
100 g unt
200 g faina
un ou
6 linguri cu apa
un praf de sare 

pentru umplutura:
150 g branza de capra
150 g crema de branza
2 linguri cu smantana
3 oua
100 g sunca de Praga
un ardei capia rosu
50 g cascaval ras
Cateva rondele de masline
Sare si piper dupa gust 

Preparare:
Faina ,sarea, untul la temperatura camerei, oul si apa se pun intr-un castron.Se framanta si se obtine un aluat sfaramicios, care se inveleste in folie alimentara si se da la frigider minim 3 ore.
Din aluat se rup bucati de marime potrivita pentru a acoperi formele de minitarte. Se presara masa de lucru cu faina si din fiecare parte se intinde cate o foaie rotunda cu care se va imbraca forma de tarta unsa cu unt .
 
Se preseaza marginile pentru a indeparta surplusul de aluat si se inteapa cu furculita pentru a nu se umfla la copt .
 Sunca de praga se taie fasii
 
si se repartizeaza in formele imbracate cu aluat.

 

Cele doua feluri de branza si smantana se amesteca cu oul batut, cu ajutorul unei furculite.
 
Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust  si se umplu minitartele.

Se decoreaza cu ardei, rondele de masline si fasii de aluat. Deasupra se rade cascaval.
Se dau la cuptor pana se rumenesc.

Se pot servi atat calde
 
cat si reci.

  

Un comentariu: