Ingrediente:
200 g zahar
200 g biscuiti
200 g rahat divers colorat
200 g nuci
2 linguri pline cu cacao
100 g unt
100 g ciocolata
O lingurita de unt
Un pachet de foi de napolitane
Preparare:
Din 200 g zahar si 200ml apa se face un sirop gros.
Biscuitii
se rup bucatele.
Nucile se rumenesc usor in cuptor si se toaca grosier.
Rahatul
se taie cubulete mai mici.
Cand siropul s-a racorit putin, se adauga pe rand:
biscuitii,cacaoa,
nucile,
si rahatul .
Se amesteca bine,
sa se omogenizeze
apoi se inglobeaza untul.
Cu aceasta crema se umplu foile.
Deasupra
se pune un obiect greu (am pus un borcan cu castraveti) si se lasa de seara pana
dimineata.
Se topeste ciocolata la
microunde (sau pe abur). Se adauga untul. Ciocolata topita se intinde peste
napolitane.
Se lasa sa se intareasca, dupa care se portioneaza.
Aceste napolitane rezista foarte mult timp.
In
vremea studentiei, mama imi trimitea adesea aceste napolitane, tocmai pentru ca
rezistau.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu