Ingrediente:
O vanata mare
un ardei gras mare
2 dovlecei verzi "zucchini" sau obisnuiti
o ceapa mica
sare
cimbru uscat
ierburi de Provence
ulei de floarea soarelui
usturoi(optional) (eu nu am pus)
maioneza (optional) (eu nu am pus)
Preparare:
Se pun in
cuptor (eu am sacrificat o tava de la un aragaz vechi, pe care o folosesc doar
la copt legume), pe o tava, vanata si ardeiul sa se coaca pe raftul cel mai de
jos al aragazului.
Intre timp se pregatesc dovleceii: pe cei mai mari
i-am curatat de coaja si i-am taiat in doua, pe lungime. Pe cei mici, in floare,
i-am spalat si i-am taiat si pe ei in
doua. I-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, i-am presarat cu sare
mare, cimbru si ierburi de Provence, am asezat si ceapa (cu tot cu coaja) si am pus tava in cuptor, pe un raft superior
(chiar cel mai de sus).
Se intoarce ardeiul si vanata sa se coaca uniform.
Cand legumele s-au copt (dupa vreo 40-45 de minute) se
scot tavile din cuptor, vanata se curate de coaja si se lasa sa se scurga pe un
plan inclinat. Ardeiul se curate de coaja, cotor si seminte. Dovleceii si ceapa
se lasa sa se raceasca.
Dovleceii emana un miros foarte placut de la ierburile
aromatice.
Dupa ce vanata s-a scurs bine si celelalte legume s-au racit, dovleceii si ceapa
coapta, curatata de coaja, se pun in robot si se mixeaza bine.
Se adauga vinetele scurse si ardeiul
copt,
adaugand treptat si cateva linguri
de ulei.
Cine doreste poate
adauga un catel de usturoi si/sau
maioneza.
Se potriveste de sare (daca
mai necesita) si se da la rece pentru cateva ore, sa se patrunda aromele si sa se
raceasca bine.
Se decoreaza dupa preferinta, cu rosii sau fasii de
ardei copt.
Se serveste dupa ce s-a racit bine in frigider.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu