Ingrediente:
Aluat:
250 g faina
125 g unt
Un ou
75 g zahar
½ plic cu praf de copt
Un praf de sare
Arome (vanilie sau coaja rasa de lamaie sau portocala)
Crema:
200 g crema de branza (Mascarpone, Philadelphia sau alta)
2-3 linguri pline cu smantana grasa (minim 30% grasime)
Zahar dupa gust
Coaja si zeama de la o lamaie (sau esenta de lamaie)
O lingurita (5 g ) de gelatina muiata in 2-3 linguri cu apa
5-6 capsuni sau alte fructe
In plus:
Fructe rosii (am folosit cirese si capsuni)
Un plic „tort gelee” (gelatina cu inchegare rapida)
Preparare:
Ingredientele pentru aluat se pun in robot si se amesteca pana se
formeaza un aluat.
Se inveleste in folie alimentara si se pune la rece pentru
minim 3 ore.
Formele de tarte se ung cu unt. Dupa cele 3 ore, se scoate aluatul, se
intinde o foaie si se taie cercuri cu care se imbraca formele. Se ineapa din
loc in loc cu o furculita si se pun la copt in cuptorul preincalzit. Dupa aproximativ
20 de minute sunt gata (marginile se auresc usor). Se lasa sa se raceasca si se
scot din forme.
Pentru crema, se bate bine crema de branza cu smantana, zaharul si
aromele. Gelatina inmuiata se topeste pe baia de abur sau la microunde fara a o
fierbe. Cand este lichida si doar calduta se adauga in crema.
Fructele se taie
cubulete si se adauga si ele in crema.
Cu aceasta crema se umplu minitartele.
Deasupra
se aseaza fructele si se toarna geletina cu inchegare rapida, preparata dupa
indicatiile de pe plic.
Migaloase , dar apetisante
RăspundețiȘtergereCe frumoase sunt!! Vreau si eu una.
RăspundețiȘtergere