Ingrediente:
50 g migdale macinate
50 g nuci macinate
4 albusuri
200 g zahar
O lingurita crema de tartar
O lingura amidon alimentar
O lingura faina
O lingurita esenta de migdale
Un praf de sare
Pentru umplutura:
200 g ciocolata cu lapte
2 linguri cu smantana
1 lingurita cu cacao
Preparare:
Migdalele si nucile se rumenesc usor
in cuptor. Se lasa sa se raceasca si se macina.
Albusurile se bat spuma tare cu un
praf de sare.
Se adauga pe rand cate o lingura de zahar si se bate in
continuare pana obtinem o bezea tare si lucioasa.
Se adauaga crema de tartar si se bate in
continuare,
dupa care se adauga amidonul si faina si se amesteca usor cu o
paleta.
Se adauga migdalele si nucile macinate precum si esenta de migdale
si se
amesteca usor de jos in sus.
Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se aseaza
gramajoare cu spatiu intre ele pentru ca se lasa la copt.
Se da tava la
cuptorul preincalzit, se da focul la minim (100 0C) si se coc timp
de 20 de minute (mai mult se usuca).
Pentru crema ciocolata se rupe
bucatele si se topeste impreuna cu smantana pe baia de abur sau la microunde. Se
lasa sa se racoreasca si se lipesc cate doua cu aceasta crema.
Se stropesc cu
putina cacao.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu