Pentru
că suntem în post această delicioasă tocăniță, a cărei rețetă o știu de la o
măicuță din Bucovina, este tocmai potrivită. Rețeta originală este cu hribi dar
merge la fel de bine și cu ciuperci de cultură.
Ingrediente:
½
kg hribi congelați sau proaspeți
O ceapă mare sau două mici
2-3 linguri cu ulei
O legătură cu pătrunjel verde
2 căței de usturoi
Sare și piper după gust
Preparare:
Dacă hribii sunt congelați se scot din congelator cu o
seară înainte și se lasă în frigider să se decongeleze lent. Dacă hribii sunt
proaspeți se spală, se taie bucăți potrivite și se pun la fiert în puțină apă,
pentru că mai lasă în timpul fierberii.
Se încinge uleiul într-o tigaie și se adaugă ceapa tocată
mai mare, nu prea mărunt. Se lasă până devine sticloasă. Se adaugă hribii cu
tot cu zeama pe care o lasă, dacă sunt congelați sau zeama în care au fiert,
dacă sunt proaspeți.
Se lasă să fiarbă, până scade aproape toată zeama, se
adaugă verdeața fin tocată și se ia tigaia de pe foc.
Se servesc cu usturoi
tăiat feliuțe subțiri și verdeața tocată,
cu mămăligă sau pâine, caldă sau
rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu