Ingrediente:
Un tacâm de rață
O ceapă
Un morcov
O rădăcină de pătrunjel
Un dovlecel mic (7-9 cm) ”în floare”
O țelină mică sau o legătură cu frunze de țelină
2-3 roșii mici
½ de ardei gras (am pus de la congelator)
Pătrunjel verde
3-4 fire de ceapă verde
Leustean verde
Borș după gust
Sare după gust
Preparare:
Tacâmul de rață (am avut 3 aripi, 3 gâturi fără piele, o
pipotă și o inimă)
se spală bine și se pun la fiert în apă rece cu sare. Când începe
să fiarbă se ia spuma și se fierbe în continuare până carnea este aproape
fiartă (se încearcă luînd între degete pielea de la aripă și dacă are tendința
să se rupă ușor, carnea este aproape fiartă; carnea este fiartă când pielea se
rupe ușor).
Între timp se prepară tăiețeii ca aici.
Când carnea este aproape fiartă se adaugă pe rând
zarzavatul: ceapa tocată mărunt, rădăcina de pătrunjeș ți morcovul tăiate în 4
pe lung apoi transversal, roșiile tăiate cubulețe,
roșiile, țelina și dovlecelul tăiat
cubulețe,
apoi ardeiul gras,
pătrunjelul și ceapa verde tocate.
Când zarzavatul
este aproape fiert
se potrivește de sare și se acrește cu borș după gust. Cînd borșul
a început să fiarbă din nou, se adaugă tăiețeii și se mai fierb până ce aceștia
se ridică la suprafață.
Se gustă și se corectează gustul cu sare, borș sau apă
după caz. Se adaugă leușten tocat. Se stinge focul, se acoperă oala cu un
capac și se lasă 10 minute să se liniștească după care se poate servi.
Cine dorește
poate ”drege” borșul cu smântână și ardei iute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu