Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

marți, 1 iulie 2014

COACĂZE CONGELATE PENTRU IARNĂ

De fapt nu este o rețetă ci un mod de a congela coacăzele în așa fel încât să rămână frumoase și după decongelare, știut fiind faptul că fructele decongelate se înmoaie și nu mai au aspect plăcut.




Deci, coacăzele 

se spală sub jet de apă și se aleg doar ciorchinii frumoși, fără boabe sparte, moi sau mucegăite. 

Se așează ciorchinii pe șervețele de hârtie, depărtați unii de alții, 

se acoperă cu alt șervețel de hârtie și se lasă să se usuce. 
Când fructele sunt uscate, se așează pe o tăviță acoperită cu hârtie absorbantă și se dă tăvița la congelator. 

După minim 12 ore se scoate tăvița cu fructele congelate 

și se așează ciorchine cu ciorchine în cutiuțe, 




pentru a-și păstra forma.


Se pun cutiuțele înapoi în congelator și se folosesc la decorarea dulciurilor, fripturilor de vânat, etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu