Ingrediente:
O jumătate de găină de curte
O ceapă
Un morcov
O rădăcină de pătrunjel
Tăieței dintr-un ou
Sare și piper după gust
Câteva fire de pătrunje verde
Preparare:
Găina se porționează, se spală bine și se pune la fiert
în apă rece cu puțină sare. Se fierbe având grijă să se spumuiască supa. Când carnea
este aproape fiartă se pune ceapa întreagă, doar curățată de coajă, morcovul
curățat și rădăcina de pătrunjel. Când carnea și legumele sunt fierte, se scot
din supă. Între timp se fac tăieței dintr-un ou, după rețeta de aici.
Într-un vas separat, se pune apă la fiert cu o linguriță
de sare. Când apa clocotește se pun tăiețeii la fiert. Când s-au ridicat la
suprafață se scurg, se clătesc cu apă
rece și se pun în oala cu supă. Se potrivește de sare și piper și când începe din nou să clocotească, este gata. Se servește
fierbinte cu pătrunjel fin tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu