Ingrediente (pentru o persoană):
Un fileu de cod
½ dintr-n fenicul (fenel)
15 cm dintr-un praz
½ ceapă roșie
¼ ardei gras roșu, tăiat fâșii
2-3 felii de lămâie
O linguriță cu ulei
2 linguri cu vin
Sare și piper după gust
Preparare:
Fileul de pește se condimentează cu sare, piper și zeamă
de lămâie. Pe o coală de pergament se așează fenelul
tăiat fâșiuțe.
Pe patul de
fenel se aranjează fileul de cod, condimentat.
Se acoperă cu rondele de praz,
ceapa roșie tăiată peștișor,
fâșii de ardei gras și 1-2 feliuțe de lămâie.
Se condimentează cu sare și
piper. Se stropește cu ulei și vin, se strânge foarte bine hârtia de pergament (papillote)
să nu iasă aburul, se pune pachetul pe o
tavă și se dă la cuptorul preîncălzit pentru 30-40 de minute.
Se poate servi direct din pergament
sau se
așează cu grijă pe farfurie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu