Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

sâmbătă, 28 martie 2015

NEGRESA CU VIȘINE

Ingrediente:
100 g unt
125 g zahăr
3 ouă
180 g făină
½ plic de praf de copt
1-2 linguri cu lapte sau suc de vișine
Esență de rom
Vișine proaspete sau conservate 
100 g ciocolată albă
2 linguri cu smântână

Preparare:
O tavă (35x35 cm) se unge cu unt și se tapetează cu făină.

Untul la temperatura camerei (al meu a fost cam rece) 

se freacă spumă împreună cu zahărul, se adaugă ouăle pe rând amestecând după fiecare. 

Făina se cerne împreună cu praful de copt și cacaoa. Se adaugă lingură cu lingură peste untul cu zahăr 

și se mixează. 

Dacă aluatul este prea gros se adaugă 1-2 linguri cu lapte sau suc de vișine. 

Dacă se folosesc vișine proaspete li se scot sâmburii și se lasă la scurs. Dacă se folosesc vișineconservate în suc propriu, se pun într-o strecurătoare să se scurgă. 

Aluatul se toarnă în tavă, 

deasupra se aranjează visinile 

și se dă la cuptor până când o scobitoare introdusă în mijlocul prăjiturii iese curată. 

Se scoate din cuptor și se pune pe un grătar să se răcească. 

Când s-a răcit, se acoperă cu glazura formată din ciocolata topită împreună cu cele 2 linguri cu smântână. 

Se decorează cu vișine.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu