Ingrediente:
100 g unt
125 g zahăr
3 ouă
180 g făină
½ plic de praf de copt
1-2 linguri cu lapte sau suc de vișine
Esență de rom
Vișine proaspete sau conservate
100 g ciocolată albă
2 linguri cu smântână
Preparare:
O tavă (35x35 cm) se unge cu unt și se tapetează cu făină.
O tavă (35x35 cm) se unge cu unt și se tapetează cu făină.
Untul la temperatura camerei (al meu a fost cam rece)
se
freacă spumă împreună cu zahărul, se adaugă ouăle pe rând amestecând după
fiecare.
Făina se cerne împreună cu praful de copt și cacaoa. Se adaugă lingură
cu lingură peste untul cu zahăr
și se mixează.
Dacă aluatul este prea gros se
adaugă 1-2 linguri cu lapte sau suc de vișine.
Dacă se folosesc vișine
proaspete li se scot sâmburii și se lasă la scurs. Dacă se folosesc vișineconservate în suc propriu, se pun într-o strecurătoare să se scurgă.
Aluatul se
toarnă în tavă,
deasupra se aranjează visinile
și se dă la cuptor până când o
scobitoare introdusă în mijlocul prăjiturii iese curată.
Se scoate din cuptor și
se pune pe un grătar să se răcească.
Când s-a răcit, se acoperă cu glazura
formată din ciocolata topită împreună cu cele 2 linguri cu smântână.
Se decorează
cu vișine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu