Ingrediente:
O căpățână de broccoli
2-3 căței de usturoi
2-3 linguri cu ulei de măsline
sau unt
¼ dintr-un ardei gras roșu
¼ dintr-un ardei gras galben
Sare, piper fugi de cilli
Preparare:
Broccoli-ul se spală și se
desface în buchețele. Se pune într-o tigaie cu uleiul de măsline sau untul și
câteva linguri cu apă. Se adaugă puțină sare. Se amestecă încontinuu. Se adaugă
ardeiul gras tocat cubulețe și se amestecă în continuare până scade apa și
broccoli-ul sa înmuiat (cam 10 minute). Se condimentează cu sare și piper, se adaugă
usturoiul fin tocat, se ia de pe foc și se acoperă. Se lasă câteva minute și se
poate servi imediat ca atare
sau pe post de
garnitură la carne.
Cine dorește
poate presăra fulgi de cilli.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu