Aceasta nu este o rețetă obișnuită de clătite umplute, ci mai degrabă o rețetă de tocinei cu umplutură. Delicioși, consistenți și foarte ”de casă”.
Ingrediente:
Pentru clătite:
4-5 cartofi
Un ou
3 linguri cu
făină
Sare și piper
după gust
Pentru umplutură:
700 g de carne
de pui tocată (de preferință piept de pui)
3-4 căței de
usturoi
O legătură cu
verdeață
Sare și piper
proaspăt măcinat
alte condimente după gust
Smântână pentru
ungere
Cașcaval sau
brânză pentru ras deasupra
Ulei pentru
prăjit
Preparare:
Cartofii
se dau
pe răzătoare.
Se adaugă oul, făina, sarea și piperul
și se amestecă.
Se unge tigaia
cu ulei, se pun cam 3 linguri din compoziție și se întind pe toată suprafața
tigăii. Se întoarce clătita și se coace și pe cealaltă parte.
Carnea de pui
tocată se amestecă cu verdeața, usturoiul, sarea și piperul.
Clătitele calde
se umplu cu umplutura de carne,
se rulează și se așează într-o tavă.
Se coc clătite
(tocinei) din restul compoziției și se
umplu cu carnea tocată, se rulează, apoi
se așează una lângă alta în tavă.
Se ung cu smântână
iar deasupra se rade
cașcaval sau o brânză mai tare.
Pentru aspect, eu am presărat și puținpiper
roșu.
Se încălzește
cuptorul la 200-210 grade și se pune tava cu tocineii umpluți pentru 20-25 de
minute sau până se rumenesc deasupra.
Se servesc cu legume proaspete.
Cu siguranta delicioase!!
RăspundețiȘtergere