Știu că nu este rețeta originală de tort Joffre, dar aceasta este denumirea sub care am găsit rețeta acestei minunate prăjituri publicată în revista ”Practic în bucătărie” nr 1/2002. Este o prăjitură care nu necesită cuptor, ușor de făcut și absolut delicioasă.
Ingrediente:
300
g unt
4
linguri cu zahăr pudră
100
g cacao
5
ouă
5
linguri cu zahăr tos
Rom
sau coniac pentru înmuiat stafidele
Stafide,
nuci, vișine din vișinată, fructe confiate
Frișcă
pentru servit
Preparare:
Se
freacă foarte bine untul cu zahărul pudră, apoi cu cacaoa.
La bain-marie se
freacă cele 5 ouă întregi cu 5 linguri de zahăr până devin o pastă groasă.
Se
pune la rece. După ce s-a răcit, se amestecă încet cu crema de unt și cacao, se
adaugă stafidele îmbibate în rom sau coniac, vișinile, nuca tocată grosier. Într-o
tavă de chec tapetată cu hârtie de copt sau folie alimentara se toarnă compoziția.
Se pune la
frigider pentru 6-8 ore sau peste noapte. Se scoate din forma de chec și se așează pe un
platou.
Se servește cu frișcă.
Ne oferiti un adevarat regal cu astfel de retete,pentru care nu putem decat sa va multumim.
RăspundețiȘtergereCu stima,
Olivia