Spre
deosebire de rețeta mamei mele, pe care am prezentat-o aici, Monica, nora mea,
pregătește altfel ardeii copți cu smântână.
Iată rețeta ei:
Ingrediente:
5-6
ardei copți
O
lingură cu unt
O
ceapă
O
linguriță cu amidon
5-6
linguri cu smântână
Verdeață
Preparare:
Ardeii
se coc, se curăță de coji, cotoare și semințe, se rup fâșii, păstrând zeama pe care o lasă, ca aici.
Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește
în unt.
Se adaugă ardeii cu tot cu zeamă
și se mai călesc puțin.
Smântâna se amestecă cu o linguriță de amidon și se
toarnă peste ardeii care se călesc. Se aduce la fierbere.
Se asezonează cu sare, piper și verdeață. Sunt foarte buni
fierbinți, cu mămăligă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu