Ingrediente:
400 g creier (am folosit congelat)
Un ou mic
5-6 linguri cu pesmet
Ulei pentru prăjit
Sare și piper după gust
Preparare:
Creierul se dezgheață dacă este congelat, se spală în
câteva ape pentru a se elimina tot sângele și se pune la fiert în apă cu sare. Apă
se pune doar cât să-l acopere.
Când este fiert (max. 10 minute) se pune la
scurs într-o strecurătoare
și se încearcă eliminarea eventualelor pielițe.
Se
pune într-un bol și se mărunțeste cu o furculiță.
Oul se bate cu sare și piper.
Se adaugă peste creierul mărunțit
apoi se adaugă câte o lingură cu pesmet până
se obține o pastă care poate fi modelată.
Din această pastă se modelează bile
care se tăvălesc prin pesmet,
apoi se prăjesc în ulei încins. Se întorc să se
rumenească pe toate părțile.
Când sunt frumos rumenite se scot pe prosoape de
hârtie pentru a se elimina surplusul de ulei.
Constituie un aperitiv deosebit
de gustos și ușor de preparat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu