Ingrediente:
200
g creier de porc
2
ouă fierte tari
200
ml ulei cu gust neutru (de exemplu de floarea soarelui)
Sare
după gust
Piper
din belșug (creierul cere piper)
Suc
de lămâie după gust
Ceapă
verde sau codițe de ceapa ciorii
Câteva
fire de verdeață (mărar și pătrunjel verde)
Câteva
măsline pentru decor
Preparare:
Creierul
se spală în apă rece și se pune la fiert 10 minute în apă cu sare. Se scoate și
se lasă în strecurătoare să se scurgă și să se răcească.
Rece, se amestecă cu o
furculiță pentru a se îndepărta eventualele pielițe. Se toarnă câte puțin ulei
și se freacă la fel ca la maioneză.
Ouăle fierte tari se toacă mărunt și se
adaugă peste creier.
Se amestecă foarte bine (cine dorește o pastă mai fină
poate folosi blenderul sau un mixer). Se potrivește de sare și piper și se
adaugă ceapa tocată fin
și verdeața.
Se decorează cu codițe de ceapă și
măsline.
Am facut si eu creier pane. O sa incerc si salata ta, arata tare bine!
RăspundețiȘtergere