Ingrediente:
Pentru blat:
6
ouă
5
linguri cu făină
2
linguri cu amidon sau budincă de vanilie
o
lingură cu cacao
4
linguri cu zahar
Un
pachețel cu praf de copt
un
praf de sare
Pentru sirop:
4-5
linguri cu zahăr
300
ml apă
Esență
de rom (după gust)
Pentru cremă:
200
g unt la temperatura camerei
100
g zahăr pudră
o
lingură cu cacao
un
pliculeț de capucino cu rom
50
g ciocolată cu minim 70% cacao, topită
Pentru glazură:
200
g zahăr pudră
3-4
linguri capucină cu rom (rece)
O
lingură cu cacao
50
g ciocolată cu minim 70% cacao, topită
Pentru decor:
Ciocolată
cu lapte
Ciocolată
albă
Preparare:
Ouăle
se mixează cu zahărul
până se albesc și își măresc considerabil volumul.
Ingredientele
solide se amestecă
și se adaugă lingură cu lingură în mixtura de ou cu
zahăr,
mixând în continuare.
O tavă de
tort cu diametrul de 20 cm se unge cu unt și se presară cu făină.
Se toarnă
aluatul în tavă și se dă tava la cuptorul preîncălzit.
Se coace maxim 20 de
minute (altfel blatul va fi aspru). Se scoate pe un grătar să se răcească 10
minute în tavă,
după care se scoate din tavă și se lasă să se răcească complet.
Rece, se taie pe orizontală în 3 părți egale.
Pentru sirop: se
caramelizează zahărul având grijă să nu se ardă.
Se stinge cu apă fierbinte și se ține pe foc
până se topește zahărul.
Cu
siropul acesta călduț, vom însiropa
blaturile.
Pentru
cremă, frecăm spumă untul cu zahărul pudră.
Se adaugă cacaoa și pliculețul cu
capucino.
Se amestecă până se combină, apoi se adaugă ciocolata topită,
cand
este doar călduță.
Se continuă mixarea până obținem o cremă cu o textură mătăsoasă.
Pentru glazură (nu am
fotografii), punem cacaoa, zahărul pudră și 3-4 linguri de capucino și
amestecăm bine. Adăugăm ciocolata topită. Glazura trebuie să aibă consistența
unei smântâni groase.
Asamblarea: se așează
1/3 de blat pe platou. Se însiropează bine. Se adaugă ½ din cremă
și se întinde
uniform pe suprafața blatului.
Se acoperă cu a doua treime de blat. Se însiropează
și se acoperă cu restul de cremă.
Se pune deasupra ultimul blat care se
însiropează.
Se acoperă cu glazura. Din ciocolata topită se fac ornamente cu
care se decorează tortul. (eu m-am cam
grăbit de data aceasta și mi-au ieșit cam urâte, dar tortul a fost foarte bun)
Unde-i ciocolata, vin si eu! Arata delicios!
RăspundețiȘtergereCred ca este super bun.Oare pentru o forma de tort cu diametrul 24 cm, ingredientele ar trebui dublate?
RăspundețiȘtergereCred ca dublate ar fi prea mult. Mai degraba asi folosi
Ștergere8 ouă
7-8 linguri cu făină
2 linguri cu amidon sau budincă de vanilie
o lingură cu cacao
8 linguri cu zahar (eu am pus mai putin pentru ca am diabet si am gustat si eu putin)
Un pachețel cu praf de copt
un praf de sare
Siropul, crema si glazura, pot fi facute in cantitate dubla
Iti doresc succes.Este un tort usor de facut, destul de aspectos si foarte bun.
yuuummmyyyy, cat de cremos, pufos si foarte, foarte delicios poate sa arate..deja imi ploua in gura doar cand ma uit la poza finala si la cum este preparat :D
RăspundețiȘtergere