creier de vițel
o
linguriță cu ulei
o
lingură cu unt
Sare
și piper după gust
puțin
pătrunjel verde tocat mărunt
Preparare:
Creierul
de vițel se spală în multe ape reci, se ține la frigider în apă foarte rece
timp de câteva ore după care se scoate și se curăță la fel ca la rețeta de CREIER PANE.
Se pune uleiul și untul în tigaie. Când untul
s-a topit, se adaugă creierul și se amestecă bine (dacă se sfărâmă, nu
contează).
Se sărează după gust și se adaugă piper (fără frică, pentru că merge
foarte bine cu creierul).
După câteva minute se pune capacul si se mai lasă
câteva minute scuturând tigaia din când în când.
Cand
este gata, un pic rumenit, se ia de pe foc, se presară pătrunjelul tocat fin și
se servește direct din tigăița în care a fost preparat (tigăița mea a fost
puțin cam prea mare pentru cantitatea de CREIER
LA CAPAC preparată.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu