Pentru ca este sezonul legumelor iar printre ele
vanata este printesa, o sa prezint o alta reteta de salata, nu cu mult diferita
de cea clasica, dar mult mai usoara si la propriu si la figurat.
Ingrediente:
2 vinete
O ceapa mica(facultative)
O lingura de ulei
Sare dupa gust
Preparare:
Vinetele se pun la copt pe gratarul de fonta foarte
bine incins, asezat pe ochiul mare al aragazului.
Se intorc si chiar daca nu pe
toate partile, daca vanata este moale atunci cand este apasata cu degetul,
atunci este gata.
Se ia de pe gratar, se pune imediat sub jet de apa rece si se
curata de coaja neagra.
Vinetele curatate se pun pe un plan inclinat sa se
scurga zeama amara.
Dupa cateva ore se rup vinetele fasii apoi se taie cuburi cu
latura de circa 1cm.
Cuburile de vinete se aseaza in salatiera,
se sareaza, se
stropesc cu ulei si cine doreste adauga cepa tocata.
Este o salata delicata, cu un gust fin, cu aroma usoara
de copt si nu asa de grasa ca cea cu vinetele tocate fin si frecate cu ulei.
Ihi , cre'ca mi-ar placea ... am testat-o si pe cea cu vinete necoapte si mie una , mi-a placut ... sa vad daca-i place si mofturosului meu sot .
RăspundețiȘtergereWk frumos , Getuta !