Acum
ceva timp am postat o rețetă de castraveți murați, de vară, așa cum o știam de
la mama mea, rețetă care s-a bucurat de oarece popularitate.
Azi
voi posta o rețetă de VARZĂ MURATĂ, DE VARĂ, așa cum o știu,
de foarte mulți ani, de la soacra mea, Doamna Rădița:
Ingrediente:
o
varză (1-1,5 kg)
un
morcov
2
linguri de sare mare, pentru murături
Preparare:
Varza
se toacă foarte fin (eu am folosit vechea mea răzătoare Börner),
morcovul se dă
pe răzătoarea mare.
Se adaugă cele două
linguri cu sare și se freacă în mâini până când varza se înmoaie și începe să
lase zeamă.
Se pune cu tot cu zeama lăsată, într-un borcan, presată foarte bine.
Deasupra se pune ceva greu (soacra mea punea o piatră spălată foarte bine și
învelită în celofen) eu am pus un borcănel mic, umplut cu apă.
Se acoperă
borcanul cu o farfurioară și se ține în bucătărie 2-3 zile, după cât este de
cald, timp în care varza se va mura, (când nu mai este spumă deasupra, varza este murată), după care se astupă borcanul și se
păstrează în frigider chiar și o lună.
Se poate folosi la o salată foarte bună,
sau pentru a prepara varza calită, rață pe varză, etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu