Este o alternativă la binecunoscuta salată de icre,
care se prepară mult mai ușor și care poate fi pregătit din timp, pentru un
eveniment, deoarece poate fi păstrat în congelator chiar și o lună. Rețeta
am găsit-o pe un blog rusesc postată de Mașa, am încercat-o și mi-a plăcut, deci
v-o recomand.
Ingrediente:
100 g unt, la temperatura camerei
2 lingurițe (sau mai mult, dacă nu sunt sărate) de
icre
O linguriță de zeamă de lămâie
Facultativ: ceapă, măsline, icre pentru décor
Preparare:
Untul, la temperatura camerei, se amestecă puțin cu o
furculiță pentru a se aera.
Se adaugă câte puține icre (de preferință
desărate),
și zeama de lămâie,
amestecând bine după fiecare adăugare, pentru a
se omogeniza. Crema de icre se pune într-o formă de silicon
sau pe o folie de
aluminiu și se adună sub formă de sul, se pune la frigider timp de 3-4 ore,
pentru a se întări untul. Când untul s-a întărit, se scoate din formă (dacă
este sul, se taie felii)
și se decorează
cu ceapă, măsline etc (eu am pus un ”moț” de icre negre daneze.
Merge foarte
bine cu pâine de secară.
O reteta super rapida si totodata inedita.Trebuie retinuta.
RăspundețiȘtergereOlivia
Interesant ... o reteta fara povestioara :d
RăspundețiȘtergere