Poate fi folosită ca bază pentru diferite
alte aperitive şi sosuri, în amestec cu: pătrunjel verde tocat mărunt, praz,
sau bucăţele de nuci şi/sau maioneză.
Ingredientele de bază sunt vinetele şi
ardeii copţi.
În fucţie de preferinţe, proporţia între
aceste două ingrediente variază: 1/3 vinete şi 2/3 ardei, 1/3 ardei şi 2/3
vinete etc. Eu am folosit următoarele
Ingrediente:
2 kg ardei kapia amestecat cu gogoşar
2 kg vinete
200 ml ulei
2 linguriţe oţet de mere
O linguriţă de zahăr (pentru varianta
dietetică am folosit fructoză)
Sare după gust
Orice alte condimente doriţi din cele
enumerate mai sus. (Eu nu am pus decât sare)
Preparare:
Vinetele se coc, se curăţă de coajă şi se
pun la scurs.
Ardeii se coc şi se curăţă de coji, cotoare
şi seminţe.
Se pune uleiul la încins. Se adugă vinetele şi ardeii daţi prin
maşina de tocat sau la robot. După cca 10 minute se potriveşte de sare, zahăr,
oţet şi celelalte condimente.
Se pune fierbinte în borcane şi se
autosterilizează (între pături).
Salata de ajvar cu praz
Este foarte bună, mi se pare chiar
mai bună decât salata de vinete românească. Încercaţi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu