Un
ciolan afumat
½
kg fasole albă
2-3
cepe
Un
morcov
2-3
linguri cu ulei
2
linguri de pastă de roşii
Sare
Piper
Foi
de dafin
Cimbru
Pentru
garnitură:
Preparare:
Cu
o seară înainte se alege, se spală şi se pune fasolea la muiat în apă rece. Dacă
nu aveţi timp, după ce o alegeţi şi o spălaţi, o puneţi la fiert în oala sub
presiune.
Ciolanul
se spală, se taie în bucăţi potrivite, se gustă de sare şi se pune la fiert. Dacă
este prea sărat se pune câteva ore la desărat în apă rece.
Când
fasolea este aproape fiartă, se pune uleiul la încins şi se sotează puţin
ceapa, pînă devine sticloasă. Se adaugă morcovul dat pe răzătoare sau tăiat
bucăţi mici. Se sotează împreună încă câteva minute, după care se adaugă pasta
de roşii şi fasolea. Se pune zeama în care a fiert ciolanul, astfel încât să
acopere fasolea. Se lasă să scadă puţin după care se toarnă peste ciolanul
fiert. Se potriveşte de sare piper şi condimente.
Se serveşte cu murături după
preferinţă. Eu am ales ardei umpluţi cu varză.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu