1kg de ardei
roşii, copţi
2 kg vinete
½ kg morcovi
fierţi
½ litru suc de
roşii sau 300 g pastă de roşii
4 căţei de
usturoi (nu am pus)
O legătură de
pătrunjel verde
100 ml ulei
Sare şi piper
după gust
Preparare:
Ardeii se coc
pe flacără, se curăţă de coji, cotoare şi seminţe, având grijă să se păstreze
sucul lăsat de aceştia.
Vinetele se coc
şi ele pe flacără, se curăţă de coajă şi se lasă să se scurgă bine toată zeama
amară, de preferat de seara până dimineaţa.
Morcovii se
curăţă, se fierb şi se dau pe răzătoarea mare.
Se pune uleiul
la încins şi se adaugă ardeii copţi cu tot cu zeama lor, morcovii raşi şi
vinetele şi se amestecă bine, după fiecare. Se fierbe amestecul până scade
zeama ardeilor (cca 15-20 de minute) se pune sucul sau pasta de roşii şi se mai
fierbe10-15 minute, până capătă consistenţa dorită. Se adaugă pătrunjelul fin
tocat şi se potriveşte de sare şi piper.
Fierbinte se toarnă în borcane sterilizate şi se autosterilizează între pături. Când s-a răcit se pune în cămară.
Fierbinte se toarnă în borcane sterilizate şi se autosterilizează între pături. Când s-a răcit se pune în cămară.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu