Ingrediente:
½
kg carne slabă de porc (pulpă)
4-5
cepe mărişoare
5-6
ardei graşi, de preferat roşii
5-6
roşii bine coapte
O
lingură cu ulei de floarea soarelui
Sare
şi piper după gust
Preparare:
Se
coc ardeii pe tablă sau se prăjesc într-o tigaie cu ulei. Se curăţă de coajă şi
se desfac în fâşii, având grijă să păstrăm şi zeama pe care aceştia au lăsat-o.
Carnea se taie bucăţi potrivite şi se pune cu o lingură de ulei să se călească
puţin.
Se curăţă ceapa şi se taie peştişori. Se adaugă peste carne, se sărează
şi se căleşte uşor, doar până ceapa devine sticloasă.
Se adaugă roşiile
curăţate de coajă şi date prin răzăztoare sau la mixer. Se lasă să fiarbă bine.
Când ceapa s-a înmuiat se adaugă ardeii împreună cu zeama pe care au lăsat-o.
Se potriveşte de sare şi piper şi se maid ă un clocot, două, pentru a se
întrepătrunde gusturile. Se poate servi cu salată de ardei copţi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu