Ingrediente:
1
kg de ardei gras, nu prea mari
O
varză de cca 2 kg
2-3
morcovi
2-3
bucăţi rădăcină de hrean
Câteva
crenguţe de ţelină
O
linguriţă de chimen
Sare
neiodată (pentru murături)
Preparare:
Varza
se toacă mărunt şi se freacă cu sare.
Morcovii se dau pe răzătoarea mare şi se pun peste
varză. Se amestecă bine şi se lasă câteva ore (sau de seara până dimineaţa) să
lase zeama. Ardeii se curăţă de cotoare şi seminţe. Se umplu cu varza
amestecată cu morcovi şi se îndeasă bine, să nu rămână goluri. Pe fundul
borcanului se pune ½ linguriţă de seminţe de chimen şi o crenguţă de ţelină. Se
aşează ardeii cât mai compact. Printre ardei se pun bucăţele de hrean. Se toarnă
în borcane lichidul lăsat de varză. Dacă nu se umplu borcanele se mai face
saramură dintr-o lingură plină cu sare la un litru de apă.
Se
consumă în maxim o lună de la preparare, în funcţie şi de temperatura la care
sunt ţinuţi, pentru că se acresc foarte repede.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu