300 g fasole boabe
O ceapă
Un morcov
O rădăcină de pătrunjel
O ţelină mică, cu tot cu frunze
Un ardei gras mic
2-3 roşii
½ litru de borş
Pătrunjel, mărar şi leuştean verde
Sare după gust
Preparare:
Fasolea, aleasă de impurităţi, se spală bine şi se lasă la înmuiat de seara
până dimineaţa. Se aruncă apa în care s-a înmuiat fasolea se aruncă şi fasolea
se pune la fiert în apă rece. Cînd fasolea începe să se moaie, se pun în
ordine: ceapa tocată mărunt, morcovul,rădăcina de pătrunje, ţelina, tăiate cubuleţe.
Apoi ardeiul gras şi roşiile curăţate de coajă şi tăiate cubuleţe. Când fasolea
şi zarzavatul sunt fierte se adaugă
borşul fiert separat şi verdeaţa. Se potriveşte de sare şi piper, se mai dă un
clocot, două şi se opreşte. Se acoperă oala cu un capac şi se lasă 10 minute,
după care se serveşte cu ardei iute sau ceapă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu